Rosół z lina

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    1/2 sztuki
  • marchewka

    3 sztuki
  • pietruszka

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • pieprz ziarnisty

    4-5 ziaren
  • ryba

    70 dag
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 listki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować 1, 5 litra wody, dodać włoszczyznę (cebulę wcześniej opiec na patelni) oraz wszystkie przyprawy. Gotować ok. 25 minut. Rybę oczyścić, osolić, zalać ją rosołem. Dodać masło i gotować, aż ryba będzie miękka, na wolnym ogniu (tak, aby rosół tylko mrugał). Po ugotowaniu rybę wyjąć, rosół przecedzić i ugotować na nim francuskie kluseczki. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 06.03.2016 10:01
takiego rosołu jeszcze nie jadłam
Jagódka77 30.07.2014 13:47
wow nigdy nie jadłam, jestem ciekawa jak smakuje
mysza620 08.04.2013 21:10
uwielbiam dania z ryb, szczególnie dobre zupki
AURELKA 09.10.2012 19:46
bardzo chetnie bym zjadła
Katarzyna59 01.04.2012 11:04
smaczny
Emiliozo 25.11.2011 17:58
pomysłowe
Natalia/tubisiek 03.11.2011 19:50
zdrowe i smaczne :)
halina17 25.09.2010 14:50
Pyszne danie , ryby zdrowe.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat