Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kaczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1 szt.
włoszczyzna 1 pęczek
Pieprz czarny mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
ocet jabłkowy
cukier
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kaczki

Wcześniej wymoczoną i umytą kaczkę wrzucamy do garnka i zalewamy dużą ilością wody. Wstawiamy na gaz i czekamy aż pojawią się szumowiny. W tym czasie obieramy pietruszkę , marchewkę, seler , cebulę kroimy na pół. Myjemy kawałek pora. Gdy zbierzemy szumowiny wrzucamy wszystkie warzywa i doprawiamy: 1 łyżka kucharka, pół łyżki pieprzu czarnego, 3 łyżki octu, 2 łyżki cukru, 4 liście laurowe. Wszystko razem się gotuje. Kwaskowatość rosołu zależy od smaku. Gdy mięso z kaczki jest miękkie i się rozpada rosołek jest już gotowy. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 10.02.2017 12:51
Lubię kaczuszkę, często robię, ale jakoś nigdy nie wpadłam na pomysł, żeby rosół ugotować.
Habibi 20.08.2016 18:06
Lubię rosół z kaczką, ale z samej kaczki jest dla nas zbyt tłusty.
Jagódka77 22.12.2015 21:19
na pewno pysznie smakuje
Jolcia_90 24.08.2015 23:24
Zacny rosołek :) Kusisz, aż się głodna zrobiłam :)
agaK. 17.08.2015 13:52
Oj, nigdy nie przepadałam za rosołem z kaczki, nie ten smak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak