Rosół wołowo-drobiowy.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    0,70 kg
  • skrzydełka kurczaka

    6 szt.
  • marchew

    1-2 szt.
  • pietruszka

    1 szt.
  • seler

    wg.uznania
  • por

    wg.uznania
  • cebula

    1/2 szt.
  • sól, pieprz

    do smaku
  • ziele angielskie

    1-2 ziarenka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć,zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu,zszumować i dodać warzywa i przyprawy.Cebulę opiec nad gazem i również dodać do rosołu.
W drugim garnku zagotować osoloną wodę z łyżką oleju i ugotować makaron do rosołu.
Mięso z ugotowanego rosołu wykorzystać do farszu pasztecików lub pyz z mięsem albo jak ktoś lubi po prostu zjeść:)
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pajbek 14.11.2013 11:29
Bardzo lubię :-)
Dorian 01.10.2013 20:00
pyszny rosol
Granita 21.05.2013 08:41
przesmaczny klasyk,lek na każde zło
Ewelina38 09.11.2012 21:53
oj zjadłabym teraz takiego z wielkim apetytem :P)
IZABELA29 14.04.2012 10:39
rosołek pyszny
junox 19.03.2012 11:13
lubię domowy rosołek
angelika14 15.12.2011 18:34
uwielbiam :)
IZABELA29 09.11.2011 10:15
u mnie soc ostatnio go nie chcą jeść
anemon 02.10.2011 08:34
Bardzo apetycznie i aromatycznie u Ciebie.
IlonaAlbertos 01.09.2011 21:04
Takie domowe rosołki są najlepsze, już czuję ten aromat :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat