Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół wolno gotowany

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 6 sztuka
wołowina 20 dag
marchew 2 sztuka
pietruszka 1 sztuka
por (biała część) 10 cm
seler 10 dag
natka pietruszki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuka
ziele angielskie 8 sztuka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół wolno gotowany

Skrzydełka oczyszczamy, płuczemy dokładnie. Umieszczamy w wolnowarze.

Dodajemy umytą wołowinę oraz obrane, umyte i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa.

Wlewamy tyle wody, aby tylko przykryć warzywa i mięso. Dorzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Przykrywamy pokrywką.

Włączamy wolnowar na 2, a po godzinie zmniejszamy na 1 i gotujemy rosół przez kolejne 9-10 godzin.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 21.10.2014 07:33
Ja zawsze gotuję rosół bardzo długo, bo ma on wtedy niepowtarzalny smak, a odkąd mam wolnowar, nastawiam go wieczorem, a rano mam gotową zupkę :)
Hrabina w kuchni 20.10.2014 19:21
Przyznam, że nigdy nie wytrwałam do tak długiego czasu gotowania, wyłączam po 3-4 godzinach :)
Kluska_87 20.10.2014 16:51
moja ulubiona zupa :)
Christopher 20.10.2014 16:26
Podobno taki jest najlepszy.
pestka 20.10.2014 16:23
wspaniały, lubię taki rosołek
gosia561 20.10.2014 15:25
bardzo delikatny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak