Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół na żołądkach z czosnkiem niedzwiedzim

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

żołądki drobiowe 250 g,
udko z kurczaka 1 szt,
marchewka 2 szt,
pietruszka 1 szt,
seler kawałek,
ząbki czosnku 2 szt,
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka,
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt,
sól i pieprz do smaku,
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżeczka,

dodatkowo;

makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół na żołądkach z czosnkiem niedzwiedzim

Do garnka dodajemy dobrze oczyszczone, umyte żołądki zalewamy wodą i zagotowujemy.

Następnie dodajemy udko z kurczaka oraz liść laurowy i ziele angielskie , doprawiamy solą.

Całość gotujemy około 30 minut.

Dodajemy obrane opłukane warzywa.

Gotujemy do miękkości warzyw, zdejmując wytworzone szumowiny podczas gotowania,doprawiając przyprawą uniwersalną oraz pieprzem.

Na około 10 minut przed końcem gotowania dodajemy obrany i przekrojony ząbek czosnku, a także dodajemy czosnek niedźwiedzi.

Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu,przepłukujemy zimną wodą, odsączamy na sicie.

Na talerz nakładamy ugotowany osączony makaron, wykładamy po parę żołądków.
Zalewamy rosołem.


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.08.2017 00:56
Smaczny rosół.
Jagódka17
Jagódka17 03.08.2017 23:16
Takiej wersji nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak