Rosół drobiowy mieszany

Rosół drobiowy mieszany

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 mały
  • młody gołąbek

    1 szt.
  • szyja indycza

    1 szt.
  • marchewka

    4 duże
  • seler

    1 mały
  • pietruszka

    1 duża
  • por

    jasna część
  • ziele angielskie

    5-7 ziaren
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt.
  • pieprz kolorowy

    mała łyżeczka
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
  • porcja rosołowa

    z gęsi szt.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Rosół drobiowy mieszany

Mięso umyć i pokroić w porcje, włożyć do dużego garnka i zalać zimną wodą.
Warzywa obrać, umyć, pokroić i dodać do mięsa.
Dołożyć ziele angielskie, liście lautowe, pieprz ziarnisty i Kucharek Gold.
Gotować na małym ogniu, nie dopuszczając do wrzenia, przez 3-4 godziny.
Całość odcedzić.

Podawać z makaronem, ryżem lub lanymi kluseczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat