Rosół drobiowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

    1 szt
  • seler

    kawałek
  • pietruszka

    1 szt
  • marchewka

    2 szt
  • cebula

    1 szt mniejsza
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa w płynie

    do smaku
  • makaron

  • wątróbka drobiowa

    5 dkg
  • zielona pietruszka

  • kostka rosołowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porcję rosołową dokładnie umyć w zimnej wodzie , pokrojoną marchewkę ,pietruszkę wkładamy do garnka z wodą(około2 l)dodajemy seler,podpieczoną cebulę i gotujemy na wolnym ogniu aż składniki będą miękkie,pod koniec gotowania dodajemy małe różyczki kalafiora. Porcję rosołową wyciągamy z bulionu dodajemy kostkę rosołową,makaron,wątróbkę i doprawiamy do smaku.Przed podaniem posypać krojoną zieloną pietruszką. Makaron najlepiej domowej roboty gotujemy w osobnym garnku.Wątróbkę gotujemy osobno ,kroimy w kosteczkę .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pawlito 15.01.2014 07:27
uwielbiam takie dania zwłaszcza na niedzielny obiad
Grażyna13 29.09.2013 07:30
Mój ulubiony :)
Dorian 15.02.2013 08:21
pyszna zupka
anemon 22.01.2013 10:30
Rosół wzbogacony o wątróbkę i kalafior, to dobry pomysł na rozgrzewkę w mroźne dni.
ben-ka 17.11.2012 16:53
lubię rosołek,zwłaszcza teraz jak jest zimno:)
Mariusz17 24.11.2011 16:28
mniam
Mariusz10 12.08.2011 18:39
super!
IZABELA29 07.04.2011 14:44
smaczniutko
IZABELA29 07.04.2011 14:44
smaczniutko
IZABELA29 07.04.2011 14:44
smaczniutko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat