Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół drobiowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 l
udka z kurczaka 4 szt
włoszczyzna 2 szt
makaron 250 g
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół drobiowy

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie płuczemy i usuwamy skórkę, dzięki temu rosół nie będzie tłusty. Wrzucamy do zimnej i nieosolonej wody i doprowadzamy do wrzenia.
Krok 1 - Rosół drobiowy foto
2
W międzyczasie przygotowujemy włoszczyznę - myjemy, kroimy. Ważne by było jej dosyć dużo.
Krok 2 - Rosół drobiowy foto
3
Włoszczyznę wrzucamy do gotującego się wywaru. Dodajemy pieprz i sól i gotujemy na bardzo wolnym ogniu 3 godziny.
Krok 3 - Rosół drobiowy foto
4
Makaron gotujemy i zalewamy rosołem.
Krok 4 - Rosół drobiowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 03.08.2014 10:44
bardzo lubie rosołki
Adamorek 01.08.2014 16:34
idealna, delikatna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak