Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korpus z kurczaka 1
korpus z kaczki 1
marchew 1
pietruszka 1
seler 1/4
por 1/3
cebula 1
sól
pieprz
natka pietruszki 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół

Kroki postępowania

1
Do garnka z zimną wodą wrzucamy korpus z kurczaka i korpus z kaczki. Gdy zacznie się gotowac zbieramy z wierzchu szumowinę. Gdy zbierzemy szumowinę zmniejszamy ogień żeby tylko lekko bulgotało.
Krok 1 - Rosół foto
2
Następnie wrzucamy obraną marchewkę, pietruszkę, selera, pora, liść selera oraz cebulę z łupką. Dodajemy sól. Gotujemy tak wszystko na małym ogniu około 2 godzin. Następnie gdy rosół się nagotuje przyprawiam do smaku dodając pieprz i ewentualnie sól.
Krok 2 - Rosół foto
3
Gotowy rosół podajemy z cienki jajecznym makaronem( nitki). Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Krok 3 - Rosół foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 22.10.2013 20:59
zapewniam że rewelacyjnie
Aannkaa82 22.10.2013 19:33
Uwielbiam rosołek, ale zawsze robie tylko z kurczaka, ciekawa jestem jak smakuje w połączeniu z kaczka
pestka 30.09.2013 09:05
musi być bardzo dobry - nigdy nie robiłam z dodatkiem kaczki
Michał2 28.09.2013 18:06
uwielbiam rosół mniam
Janina 27.09.2013 21:40
Smaczny swojski rosołek;)
adelajda 27.09.2013 19:07
dobry rosołek
idealme 27.09.2013 18:22
pyszności! :)
iwi 27.09.2013 17:56
Rosół zawsze wygrywa
Renata9 27.09.2013 16:57
pyszny rosółek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak