Rosół

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • korpus z kurczaka

    1
  • korpus z kaczki

    1
  • marchew

    1
  • pietruszka

    1
  • seler

    1/4
  • por

    1/3
  • cebula

    1
  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rosół foto
Do garnka z zimną wodą wrzucamy korpus z kurczaka i korpus z kaczki. Gdy zacznie się gotowac zbieramy z wierzchu szumowinę. Gdy zbierzemy szumowinę zmniejszamy ogień żeby tylko lekko bulgotało.
Krok 2 - Rosół foto
Następnie wrzucamy obraną marchewkę, pietruszkę, selera, pora, liść selera oraz cebulę z łupką. Dodajemy sól. Gotujemy tak wszystko na małym ogniu około 2 godzin. Następnie gdy rosół się nagotuje przyprawiam do smaku dodając pieprz i ewentualnie sól.
Krok 3 - Rosół foto
Gotowy rosół podajemy z cienki jajecznym makaronem( nitki). Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara777 22.10.2013 20:59
zapewniam że rewelacyjnie
Aannkaa82 22.10.2013 19:33
Uwielbiam rosołek, ale zawsze robie tylko z kurczaka, ciekawa jestem jak smakuje w połączeniu z kaczka
pestka 30.09.2013 09:05
musi być bardzo dobry - nigdy nie robiłam z dodatkiem kaczki
Michał2 28.09.2013 18:06
uwielbiam rosół mniam
Janina 27.09.2013 21:40
Smaczny swojski rosołek;)
adelajda 27.09.2013 19:07
dobry rosołek
idealme 27.09.2013 18:22
pyszności! :)
iwi 27.09.2013 17:56
Rosół zawsze wygrywa
Renata9 27.09.2013 16:57
pyszny rosółek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat