Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
por 1 kawałek
cebula 1 sztuka
lubczyk
natka pietruszki
kapusta pekińska 2-3 liście
sól
udko z kurczaka 2 sztuki
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół

Kroki postępowania

1
Mięso oczyszczamy, włoszczyznę obieramy. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy na minimalnym ogniu. W czasie gotowania zbieramy "szumy".
Krok 1 - Rosół foto
2
Dodajemy kawałek pora, przyprawy (ziele angielskie i liścia laurowego), wiązkę lubczyka i natkę pietruszki. Solimy.
Krok 2 - Rosół foto
3
Pod koniec gotowania dodajemy liście kapusty pekińskiej, podpaloną na gazie cebulę.
Rosół podajemy z makaronem.
Krok 3 - Rosół foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 03.06.2013 10:27
nie ma nic smaczniejszego, niż dobry domowy rosół!
Bernadeta1 03.06.2013 10:26
pyszny rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak