Rosół

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

  • pręga wołowa

    1/2 kg
  • żołądki drobiowe

    garść
  • włoszczyzna

  • sól

  • makaron nitki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy,wkładamy do garnka,zalewamy wodą i gotujemy.Zbieramy szumowiny.Włoszczyznę(bez kapusty) czyścimy,obieramy,myjemy i dodajemy do mięsa.Dodajemy sól i pieprz i gotujemy.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu(a najlepiej robimy sami).Rosół podajemy gorący.Ja kroję drobno mięso i dodaje na talerze.Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rutynka 29.11.2011 10:11
smaczny
Ania67 10.10.2011 18:35
uwielbiam
Wacław 05.10.2011 09:18
b.lubie rosół
Grazyna0211 03.07.2011 17:02
najlepsza zupa
AgaS10 15.06.2011 21:12
bardzo lubię ale musi być gorący:)
Magdalena1110 23.05.2011 07:02
pyszny
ronald88 09.05.2011 11:01
mniam
joanna77 18.04.2011 22:02
ulubiony rosołek
Robert10 13.04.2011 11:00
taki jest najlepszy
Mariusz10 10.04.2011 23:11
mniam domowy rosołek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat