Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolowane śliwki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki suszone 20-30 dag
boczek wędzony 15-20 plastrów
wykałaczki 20 sztuk
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: rolowane śliwki

Śliwki suszone wyłóż z torebki. Następnie bierzemy plastry boczku ( najlepiej troche grubsze były plastry) kładziemy na deskę/blat kładziemy śliwkę na początku plastra i zwijamy. Żeby się nie rozwinęła roladka przekuwamy wykałaczką. Pieczemy na głębokim tłuszczu lub we frytkownicy. W sezonie wakacyjnym można je upiec na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak