rolowane śliwki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki suszone

    20-30 dag
  • boczek wędzony

    15-20 plastrów
  • wykałaczki

    20 sztuk
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki suszone wyłóż z torebki. Następnie bierzemy plastry boczku ( najlepiej troche grubsze były plastry) kładziemy na deskę/blat kładziemy śliwkę na początku plastra i zwijamy. Żeby się nie rozwinęła roladka przekuwamy wykałaczką. Pieczemy na głębokim tłuszczu lub we frytkownicy. W sezonie wakacyjnym można je upiec na grillu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat