Grillowane ziemniaki z boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    12 szt
  • czosnek

    5-6 ząbków
  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

    1 łyżka
  • boczek wędzony

    12 plastrów
  • Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat

  • Grill przyprawa pikantna Prymat

    1 opakowanie
  • wykałaczki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć i ugotować prawie do miękkości w lekko osolonej wodzie z dodatkiem przyprawy do ziemniaków i frytek. Ugotowane ziemniaki przestudzić, naciąć nożem wzdłuż, tworząc kieszeń i delikatnie rozchylić. Do środka włożyć po kilka plasterków czosnku, posypać przyprawą do grilla i owinąć w plasterek boczku, spiąć wykałaczką. Grillować aż boczek się zarumieni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agaK. 07.06.2017 10:30
Piękne i ładnie podane.
IZABELA29 06.06.2017 14:02
Super wygladają
Ola1984 06.06.2017 11:36
Serka nie widzę, w opisie i składnikach :) Ale pyszna propozycja ;)
mirosława4 06.06.2017 11:34
ziemniaczki smaczne , tylko szkoda że bez sera :)
Konczi 06.06.2017 11:17
Doradco a gdzie ten ser? Takie ziemniaczki czosnkowe z boczkiem są pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat