Rolmops sledziowy ze śliwką w occie

Rolmops sledziowy ze śliwką w occie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet śledziowy

    4 szt
  • cebula biała

    1/2 szt
  • jabłko

    1/2 szt
  • śliwki węgierki

    10 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • ocet

    1 łyżka
  • śmietana 12%

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolmops  sledziowy ze śliwką w occie foto
Filety śledziowe myjemy zalewamy litrem zimnej wody wlewamy ocet i odstawiamy .Długość moczenia zależy jak chcemy mieć wymoczone.
Krok 2 - Rolmops  sledziowy ze śliwką w occie foto
Odlewamy wodę z octem a do śledzi wlewamy zalewę octową ze śliwek.
Krok 3 - Rolmops  sledziowy ze śliwką w occie foto
Do śledzi dodajemy cząstki jabłka mieszamy i odstawiamy na parę godzin.
Krok 4 - Rolmops  sledziowy ze śliwką w occie foto
Majonez mieszamy z solą ,śmietaną i pieprzem dajemy dwa kleksy na półmisek .
Na to układamy rolmopsy nadziane .
2 połowki śliwek w occie .
plasterek jabłka i plasterek cebuli.
Zwinięte i spięte wykałaczkami .
Dekorujemy cząstkami śliwek z octu i cząstkami jabłka.
Posypujemy pieprzem świeżo mielonym.

POLECAM!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 12.10.2014 10:43
Smaczna zakąska.
Margo1 11.10.2014 08:51
fantastyczny przepis
gosia56 08.10.2014 10:07
Bardzo dziękuję Christopher takie słowo to dla mnie dużo znaczy;)
Christopher 07.10.2014 20:48
Ładnie podane.
wwwiolka 07.10.2014 11:55
Wspaniale wyglądają.
mysza75 07.10.2014 10:32
jakie pyszne śledziki mniam
Helena63 07.10.2014 10:13
świetny pomysł na przekąskę :)
Róża1 07.10.2014 09:58
jeszcze będę robiła te śliwki w occie , więc będę próbowała tych smaków :-).
w mojej kuchni 07.10.2014 09:36
coś pysznego
gosia56 07.10.2014 09:25
moze niektórym takie smaki nie pasują ale my bardzo lubimy takie połączenie pycha;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat