Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady mięsne nadziewane papryką i cebulą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 1/2 kg
cebula czerwona 2 szt
musztarda 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
olej roślinny 3 łyżki
papryka marynowana 1 słoik
bulion 1 kostka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady mięsne nadziewane papryką i cebulą

Mięso z szynki kroimy w plasterki rozbijamy z dwóch stron. Solimy i doprawiamy pieprzem. Jedną stronę smarujemy musztardą . Paprykę kroimy w paseczki. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Na początek rozbitego mięsa układamy paseczki papryki i cebuli , zawijamy w roladę spinamy wykałaczką. Rolady obtaczamy w mące i smażymy na dużej patelni. Kiedy każda strona rolady jest złocista podlewamy je bulionem i dodajemy liść laurowy. Dusimy pod przykryciem ok 20 min. Następnie odkrywamy patelnię aby sos odparował i zredukował się. Podajemy z roszponką do ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 13.02.2014 15:52
Bardzo fajny przepis.
patryska76 13.02.2014 12:18
Smaczne roladki ;-)
Patriszja
Patriszja 13.02.2014 12:06
Myślę że każdemu przypadną do gustu :)
Barbara13 13.02.2014 11:57
bardzo apetyczne
Milka100 13.02.2014 11:37
ale smakowite roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak