Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladkowe śledziki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 4 szt
cebula 2 szt
ogórek 1 szt
musztarda 2 łyżki
oliwa do smaku
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: roladkowe śledziki

Cebulę obrać, jedną pokroić w talarki, drugą posiekać w kostkę. Musztardę wymieszać z 2 łyżkami oliwy, dodać posiekaną cebulę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ogórki kiszone obrać, pokroić w kosteczkę . Płaty śledziowe opłukać i ułożyć na desce, musztardą z cebulą posmarować każdy płat, ułożyć na nich ogórka, zwinąć, spiąć. Ułożyć w salaterce, skropić oliwą, posypać zieleniną.Udekorować plasterkiem cytryny i sałatką zielona.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 04.11.2012 20:42
uwielbiam śledzie
Justyna87 03.11.2012 11:50
fajny pomysł na śledzie
andzia123 03.10.2012 11:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak