roladkowe śledziki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    4 szt
  • cebula

    2 szt
  • ogórek

    1 szt
  • musztarda

    2 łyżki
  • oliwa

    do smaku
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, jedną pokroić w talarki, drugą posiekać w kostkę. Musztardę wymieszać z 2 łyżkami oliwy, dodać posiekaną cebulę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ogórki kiszone obrać, pokroić w kosteczkę . Płaty śledziowe opłukać i ułożyć na desce, musztardą z cebulą posmarować każdy płat, ułożyć na nich ogórka, zwinąć, spiąć. Ułożyć w salaterce, skropić oliwą, posypać zieleniną.Udekorować plasterkiem cytryny i sałatką zielona.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 04.11.2012 20:42
uwielbiam śledzie
Justyna87 03.11.2012 11:50
fajny pomysł na śledzie
andzia123 03.10.2012 11:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat