Roladki ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • szpinak

    duża garść
  • czosnek

    1 ząbek
  • ser

    100 g
  • masło

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy,osuszamy,rozcinamy na płaty i oprószamy przyprawami.

Szpinak kroimy i wrzucamy na patelnię z rozgrzaną łyżką masła,dodajemy czosnek,solimy do smaku i dusimy przez kilka minut.

Przestudzony szpinak rozkładamy na płatach mięsa,układamy po kawałku sera i zwijamy mięso tworząc roladki. Spinamy wykałaczką. Na patelni roztapiamy drugą łyżkę masła,układamy roladki,wkładamy cebulkę,smażymy pod przykryciem. Kiedy roladki się zarumienią podlewamy niewielką ilością wody i dusimy kilkanaście minut. Wytworzony sos zagęszczamy łyżką mąki. Roladki umieszczamy na talerzu,polewamy sosem i posypujemy posiekanym koperkiem,podajemy z dowolną surówką,ziemniakami lub gotowanymi warzywami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 10.12.2013 21:35
pysznie się prezentują
Cranberry 06.10.2013 19:50
Pyszne jedzonko
sanielcia 06.10.2013 16:33
Muszą być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat