Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze szpinakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
szpinak duża garść
czosnek 1 ząbek
ser 100 g
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze szpinakiem

Mięso myjemy,osuszamy,rozcinamy na płaty i oprószamy przyprawami.

Szpinak kroimy i wrzucamy na patelnię z rozgrzaną łyżką masła,dodajemy czosnek,solimy do smaku i dusimy przez kilka minut.

Przestudzony szpinak rozkładamy na płatach mięsa,układamy po kawałku sera i zwijamy mięso tworząc roladki. Spinamy wykałaczką. Na patelni roztapiamy drugą łyżkę masła,układamy roladki,wkładamy cebulkę,smażymy pod przykryciem. Kiedy roladki się zarumienią podlewamy niewielką ilością wody i dusimy kilkanaście minut. Wytworzony sos zagęszczamy łyżką mąki. Roladki umieszczamy na talerzu,polewamy sosem i posypujemy posiekanym koperkiem,podajemy z dowolną surówką,ziemniakami lub gotowanymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 10.12.2013 21:35
pysznie się prezentują
Cranberry 06.10.2013 19:50
Pyszne jedzonko
sanielcia 06.10.2013 16:33
Muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak