Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z twarożkiem,szpinakiem i szynką szwarcwaldzką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

piersi z kurczaka (4 szt po około 180 g) 4 szt
plastry szyki szwarcwaldzkiej 4 szt
kremowego twarożku o naturalnym smaku 4 łyżki
mrożonego szpinaku 250 g
czosnek 2 ząbki
masła 1 łyżka
sól do smaku
pieprz kolorowy grubo mielony do smaku
olej do smażenia
marchewka duża 1 szt
bulionu drobiowego lub warzywnego (z kostki) 350 ml

Do sosu

śmietany kremówki 50 ml
mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z twarożkiem,szpinakiem i szynką szwarcwaldzką


1.Rozgrzać masło,wrzucić szpinak,czosnek pokrojony w cienkie plasterki i
dusić, aż do odparowania wody.Doprawić solą i pieprzem.
2.Marchewkę oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach
3. Mięso opukać i lekko je rozbić. Oprószyć z obu stron solą i
pieprzem.Z jednej strony posmarować twarożkiem,położyć po plasterku
szynki,na to położyć szpinak.
Płaty zrolować spiąć wykałaczkami. Podsmażyć z każdej strony na
rozgrzanym oleju.
4.Podlać bulionem,dodać marchewkę i dusić około 25 minut.
5. Do wywaru który powstał w czasie duszenia mięsa dodać 50 ml
śmietanki kremówki
połączonej z mąką ziemniaczaną.

Podawać np. z ziemniakami,ryżem,kaszą i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak