Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z twarożkiem,szpinakiem i szynką szwarcwaldzką
1.Rozgrzać masło,wrzucić szpinak,czosnek pokrojony w cienkie plasterki i
dusić, aż do odparowania wody.Doprawić solą i pieprzem.
2.Marchewkę oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach
3. Mięso opukać i lekko je rozbić. Oprószyć z obu stron solą i
pieprzem.Z jednej strony posmarować twarożkiem,położyć po plasterku
szynki,na to położyć szpinak.
Płaty zrolować spiąć wykałaczkami. Podsmażyć z każdej strony na
rozgrzanym oleju.
4.Podlać bulionem,dodać marchewkę i dusić około 25 minut.
5. Do wywaru który powstał w czasie duszenia mięsa dodać 50 ml
śmietanki kremówki
połączonej z mąką ziemniaczaną.
Podawać np. z ziemniakami,ryżem,kaszą i surówką.