Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki w sosie szparagowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 300 g
ser żółty 6 plastrów
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
chili
mąka pszenna
olej do smażenia
sos
szparagi zielone 5 sztuk
natka pietruszki 2 gałązki
rosół 250 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki w sosie szparagowym

1 Roladki:Mięso umyć , osuszyć na ręczniku papierowym pokroić w plastry,rozbić cieniutko. każdy kawałek oprószyć solą ,pieprzem i chili. Położyć po plasterku sera złożonym na pół , zwinąć roladki(najpierw dłuższe końce do środka a następnie w rulon) Każdą roladkę obtaczać dokładnie w mące ,smażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia.
2.Sos:Szparagi umyć ,pokroić w mniejsze kawałki (Odciąć zdrewniałą część) ,zalać rosołem,gotować do zmięknięcia ok 10 min. (Jeśli odparuje nam za dużo płynu uzupełnić tak by szparagi były tylko zakryte) Do garnka dodać natkę pietruszki ,szczyptę soli i pieprzu. Zdjąć z ognia ,zmiksować blenderem na gładki krem. Usmażone roladki podawać polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 31.12.2015 10:59
Dziękuję :)
Damiano
Damiano 30.12.2015 16:06
bardzo dobre
sliwka 30.12.2015 16:05
Kuszące;)) Mniam
bietka 30.12.2015 15:36
smaczne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak