Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki i kaszy perłowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 20 dag
mascarpone 4 łyżki
papryka czerwona 1 szt
sól 1/4 łyzeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/4 łyzeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/4 łyzeczki
kasza 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki i kaszy perłowej

Kasze perłową gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy. Do zimnej kaszy dodajemy serek mascarpone. Paprykę czerwona myjemy i kroimy w bardzo drobna kosteczkę dodajemy do kaszy. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Masą smarujemy plasterki szynki i zwijamy w rulonik. Spinamy patyczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 01.03.2013 12:30
smacznie i kolorowo super
agnieszka214 01.03.2013 12:12
fajne zwierzaki dziciaki musza uwielbiac
aisoglam 01.03.2013 09:40
Świetne zwierzaczki :) Przepis też ciekawy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak