Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynką i serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser żółty 10 plastrów
szynka konserwowa 10 plastrów
serek śmietankowy 135 g
szczypiorek peczek
papryka konserwowa 2 duże paski
pieprz do smaku
sałata do dekoracji
rzodkiewka do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynką i serem

Paprykę konserwową kroimy w drobną kostkę, szczypiorek siekamy. Serek mieszamy z papryką, szczypiorkiem i doprawiamy pieprzem. Na każdy plasterek sera żółtego wykładamy szynkę i smarujemy serkiem. Roladki zwijamy w rulon i schładzamy godzinę w lodówce. Po tym czasie kroimy na ukośne kawałki. Na sałacie układamy roladki i dekorujemy plasterkami rzodkiewki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 01.07.2017 12:41
smaczne takie roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak