Roladki z szynką i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    10 plastrów
  • szynka konserwowa

    10 plastrów
  • serek śmietankowy

    135 g
  • szczypiorek

    peczek
  • papryka konserwowa

    2 duże paski
  • pieprz

    do smaku
  • sałata

    do dekoracji
  • rzodkiewka

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę konserwową kroimy w drobną kostkę, szczypiorek siekamy. Serek mieszamy z papryką, szczypiorkiem i doprawiamy pieprzem. Na każdy plasterek sera żółtego wykładamy szynkę i smarujemy serkiem. Roladki zwijamy w rulon i schładzamy godzinę w lodówce. Po tym czasie kroimy na ukośne kawałki. Na sałacie układamy roladki i dekorujemy plasterkami rzodkiewki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 01.07.2017 12:41
smaczne takie roladki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat