Roladki z szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Szybkie w przygotowaniu i smaczne roladki to idealna propozycja na pierwsze lub drugie śniadanie. Kilka składników i mamy super propozycję gdy zgłodniejemy. Wystarczy zapakować do pudełka i gotowe. A przecież nie ma nic lepszego od tego co przygotujemy w domu.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki na 6 roladek

  • szynka konserwowa

    6 plastrów
  • szynka dojrzewająca

    6 plastrów
  • jajko ugotowane na twardo

    1 sztuka
  • kapary

    1 łyżka
  • tartego żółtego sera

    3 łyżki
  • suszone pomidory

    3 sztuki
  • szczypiorek posiekany

    3 łyżki

do smaku

  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    1 szczypta
  • majonez

    1 łyżka
  • chrzan

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wrzucić starty ser, zetrzeć jajko.
Szynkę dojrzewającą, kapary, pomidory i szczypiorek posiekać i dodać do miski.
Następnie dodać majonez i chrzan i przyprawy do smaku.
Nadzienie wymieszać i porcjami nakładać na plastry szynki i zawijać roladki.
Można polać ketchupem.
Podawać z pieczywem i szklanką soku na pierwsze lub drugie śniadanie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat