Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z serem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 6 plastrów
żółty ser starty ok1/2 szkl
jajko 2 szt
por 1/4 szt
majonez
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z serem

Jajka ugotować, wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. Por obrać, umyć i pokroić w drobne półplasterki. Ser, jajka i pora wymieszać. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać ok 1-2 łyżki majonezu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowany farsz nakładać na plastry szynki i zwijać w ruloniki. Ułożyć na półmisku i udekorować ogórkiem i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beatkaa153 10.04.2013 17:37
Dziękuję wszystkim za miłe komentarze i oceny.
antka91 10.04.2013 16:48
fajny pomysł na przekąskę na imprezę:)
Janina 10.04.2013 16:06
Bardzo smaczne
eMMe 10.04.2013 15:49
fajne na przystawkę :)
iwi 10.04.2013 15:30
Pyszna,lekka przekąska.
aisoglam 10.04.2013 14:52
Pamiętam takie roladki z jakiś imprez rodzinnych z przed przynajmniej 15 lat :) Fajna sprawa. Twoje prezentują się bardzo smakowicie :)
msmors 10.04.2013 14:43
ciekawy pomysł
bogusia19 10.04.2013 14:39
ładnie się prezentują
IwonaDD 10.04.2013 14:09
lekkie i pyszne
dodi 10.04.2013 14:01
apetycznie wygląda
Magula 10.04.2013 13:35
takie proste a jakie smaczne pycha
iziona 10.04.2013 13:27
Banalnie proste, ale jakie apetyczne.
Marta1986 10.04.2013 13:25
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak