Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 450 g
sól do smaku
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
szpinak mrożony 1 op
czosnek ząbki 2 szt
cebula 1 szt
jajko 2 szt
ser mozarella 1 szt
ser feta 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem

Filety umyć, osuszyć i przekroić na pół, aby otrzymać 2 cieńsze filety, rozbić tłuczkiem, posolić, popieprzyć, dodać przyprawę do kurczaka, odstawić na 3 godziny do lodówki, aby się zamarynowalo.

Cebulę posiekać w drobną kostkę, podsmażyć na masełku, dodać poszatkowany czosnek i zarumienić na patelni, potem dodać szpinak i dusić, aż szpinak się odmrozi, dodać ser feta.

Na każdy filet nałożyć porcję szpinaku i kawałek mozzarelli, zwinąć w roladkę.
Obtoczyć w rozbełtanym jajku z dodatkiem soli a potem w bułce tartej, smażyć na oleju z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 10.02.2015 14:02
FAJAN POTRAWA.
mirosława4 10.02.2015 13:41
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak