Roladki z piersi kurczaka z ogórkiem i cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 podwójna
  • ogórek kiszony

    2
  • cebula

    6
  • ser żółty

    3 plastry
  • Bazylia suszona Prymat

  • sól

  • olej do smażenia

  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • mąka pszenna

  • ryż

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, oczyścić, osuszyć, pokroić na kotlety (jak największe) i rozbić. Przyprawić pieprzem, solą, bazylią i oregano z obu stron i pozostawić.
Cebule obrać i usmażyć na złoty kolor dodając trochę soli w czasie smażenia. Ogórki kiszone obrać ze skóry i pokroić w małe kosteczki.
Na każdy kotlet nałożyć plaster lub pół plastra sera żółtego, na to przestudzoną cebulę i pokrojone ogórki. Zawinąć i spiąć wykałaczkami.
Panierować w mące - jajku - bułce tartej i usmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.
RYŻ gotujemy wg czasu podanym na opakowaniu.
Do usmażonych roladek dołożyć wcześniej usmażone cebule. Bulion rozpuszczamy w szklance wody. Wlewamy do mięsa i wszystko dusimy ok. 15-20 minut.
Podajemy z ryżem lub makaronem. Mniam :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
JOANNA16 28.11.2013 17:40
pyszne mięsko
marzencia2007 29.10.2013 10:25
ale pięknie wygląda, na pewno smaczne
[email protected] 31.08.2013 22:40
muszę spróbować
gosia56 10.08.2013 19:54
lubię takie roladki
w mojej kuchni 02.07.2013 22:55
lubimy taki obiad..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat