Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z pieczarkami, kukurydzą i fetą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
kukurydza w puszce 4 łyżki
ser feta 100 g
pieczarki 200 g
cebula biała 2 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z pieczarkami, kukurydzą i fetą

Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty. Rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki oraz cebulę kroimy w kosteczkę. Przesmażamy do miękkości, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy po dwie łyżki pieczarek z cebulką, ziarna kukurydzy oraz kawałki sera feta. Zwijamy ciasno w rulon. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 26.04.2017 10:39
Super sie prezentuja
Barbara13 25.04.2017 21:59
pyszne roladki
Janina 25.04.2017 20:29
Świetne smaki;))
Wiktoria29 25.04.2017 20:22
wyglądają pysznie
Bernadeta1 25.04.2017 17:30
smaczne mięsko
anka1988 25.04.2017 17:26
uwielbiam kukurydzę, super roladki
Wiesława1 25.04.2017 14:25
Pyszne danie
dodi 25.04.2017 13:33
mniam, mniam
VioletoweKucharzenie 25.04.2017 12:02
Szybkie w przygotowaniu roladki z dodatkiem pieczarek z cebulka, słodkiej kukurydzy i słonego sera feta. Wszystkie smaki idealnie się komponują.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak