Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 30 dag
pieczarki 6 sztuk (niedużych)
cebula 1 sztuka (mała)
masło klarowane 2 łyżki
estragon 1/2 łyżeczki
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz

panierka

mąka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z pieczarkami

Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki też. Na maśle podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki, oprószamy estragonem, solą i pieprzem. Dusimy do chwili, aż płyn odparuje, a pieczarki zmiękną. Na koniec dodajemy natkę pietruszki.
Fileta myjemy, osuszamy i dzielimy na 2 kotlety. Rozbijamy na cienkie płaty, oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Na każdym kotlecie rozkładamy połowę farszu, zwijamy roladkę i spinamy wykałaczką.
Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiany kolor z każdej strony. Podajemy z ziemniakami, sosem i surówką. Gotowe:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 24.02.2016 19:41
pysznie wyglądają
Bernadeta1 24.02.2016 18:40
smaczna rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak