Roladki z papryką i szparagami

Roladki z papryką i szparagami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    3 szt
  • szparagi białe

    3 szt
  • Kabanosy wieprzowe Madej Wróbel

    2-3 szt
  • papryka marynowana

    3 słupki
  • chrzan tarty

    3 łyżeczki
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3-4 szt
  • sos sojowy

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Roladki z papryką i szparagami

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki z papryką i szparagami  foto
Umyte mięso osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem
Krok 2 - Roladki z papryką i szparagami  foto
Każdy płat mięsa z jednej strony posmarować startym chrzanem.
Krok 3 - Roladki z papryką i szparagami  foto
Następnie posypać posiekaną natką pietruszki, ułożyć po kawałku kabanosa, papryki i obranej szparagi.
Krok 4 - Roladki z papryką i szparagami  foto
Dokładnie zwinąć w roladki, zawiązać nicią kuchenną.
Krok 5 - Roladki z papryką i szparagami  foto
Zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Krok 6 - Roladki z papryką i szparagami  foto
Rumiane roladki przełożyć do rondla, podlać szklanką wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, odrobinę soli, pieprzu i sosu sojowego. Przykryć i dusić do miękkości.

Z wywaru mięsnego można przygotować sos.

Łyżkę mąki wymieszać z odrobiną wody lub śmietanki, połączyć z wywarem, zagotować.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat