Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z papryką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku
serek topiony śmietankowy 1 szt
bulion drobiowy 1,5 szkl
filet z kurczaka podwójny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z papryką

Mięso kroimy na 4 kawałki, rozbijamy tłuczkiem, potrzepujemy z obydwóch stron pieprzem solą i papryką mieloną.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski. Na każdy kawałek mięsa kładziemy po dwa kawałki papryki i zwijamy w rulon (można spiąć wykałaczką aby się trzymało). Wkładamy do żaroodpornego naczynia na 45 minut z niewielką ilością oleju. W czasie pieczenia można przekręcić na druga stronę. Bulion zagotowujemy po trochu dodajemy serek i mieszamy do jego rozpuszczenia, przyprawiamy. Gotowe roladki polewamy nim. Podajemy z ziemniakami i ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 22.02.2014 08:31
super obiadek
pestka 13.11.2013 14:44
fajny obiadek
caralajna 09.06.2013 07:44
świetne zdjęcie, mniam
ankaryba 16.03.2013 02:48
bardzo lubię :-)
Pomocnik 11.02.2013 13:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak