Roladki z młodą kapustą

Roladki z młodą kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    700 gram
  • kapusta

    0,5 sztuki, wczesnej
  • wędlina

    7 dużych plasterków
  • suszone pomidory

    7 sztuk z oleju
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • jajko

    2 do panierki
  • mąka

    do panierki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki z młodą kapustą foto
Kapustę szatkujemy. Rozdrobnioną obgotowujemy w lekko osolonej wodzie.
Krok 2 - Roladki z młodą kapustą foto
Miękką dokładnie odsączamy. Przygotowaną kapustę dzielimy na 7 części.
Krok 3 - Roladki z młodą kapustą foto
Umyte mięso dzielimy na 7 części (plastry). Każdą część mięsa rozbijamy , formując zgrabne płaty.
Krok 4 - Roladki z młodą kapustą foto
Tak przygotowane oprószamy przyprawami. Na każdą porcję mięsa wykładamy plasterek wędliny. Na wędlinę wykładamy odciśniętą kapustę. Plasterki pomidora przekrawamy na połowę i układamy je na kapuście wzdłuż jednego z brzegów przygotowywanych roladek.
Krok 5 - Roladki z młodą kapustą foto
Brzegi mięsa zawijamy delikatnie do środka i formujemy roladki. Gotowe obtaczamy kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Roladki smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia z każdej strony. Gotowe przekrawamy i podajemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marzut 10.03.2016 10:04
Super przepis
kd045 09.03.2016 12:56
Bardzo fajny przepis
Mniam 09.03.2016 11:05
Same pyszności na obiad :)
Pani Domu 09.03.2016 08:05
bardzo ładne i apetyczne
Barbara13 08.03.2016 21:35
Z kiszoną kapustą robiłam ale z taką jeszcze nie
Edith85 08.03.2016 19:40
super mięsko
adelajda 08.03.2016 19:22
Pyszny obiadek
norweska20 08.03.2016 18:10
smakowity pomysł na nadzienie
KORAL 08.03.2016 15:46
Lubię takie zawijańce :)
Agnieszka-87-25 08.03.2016 15:29
fajne to jest

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat