Roladki z marchewką w prosciutto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    500 g
  • marchewki

    2 - 3 szt.
  • rozmaryn świeży

  • szynka parmeńska

    kilka plastrów
  • sól i pieprz

  • Czosnek suszony Prymat

  • bulion drobiowy

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki z marchewką w prosciutto foto
Dzisiaj zapraszam na smakowite i lekkie roladki z indyka ze swieżym rozmarynem i marchewką, otulone w szynkę parmeńską. Roladki są soczyste, aromatyczne oraz bardzo pożywne. Są idealnym dodatkiem do obiadu lub świetną propozycją na przystawkę, serwowaną np. z sosem czosnkowym. Gorąco polecam :)

PRZYGOTOWANIE:

Pierś z indyka kroimy na sznycle, które delikatnie rozbijamy przez folię spożywczą. Każdy kawałek oprószamy solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem.
Krok 2 - Roladki z marchewką w prosciutto foto
Marchewki obieramy i gotujemy w lekko osolej oraz posłodzonej wodzie. Ostudzone marchewki dzielimy na mniejsze kawałki i owijamy je w mięso indyka.
Krok 3 - Roladki z marchewką w prosciutto foto
Każdą roladkę oprószamy delikanie czosnkiem granulowanym (lub nacieramy świeżym ząbkiem czosnku), a następnie owijamy w plater prosciutto.

Krok 4 - Roladki z marchewką w prosciutto foto
Roladki obsmażamy z obu stron na delikatnie złoty kolor, a następnie podlewamy je bulionem drobiowym i chwilę dusimy pod przykryciem.

Gotowe roladki serwujemy jako dodatek do obiadu lub przystawkę.

Roladki doskonale komponują się z lekkim sosem czosnkowym.

Życzę smacznego! :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edith85 14.07.2016 19:49
Wyglądają super
Ela15 23.06.2016 16:09
ładnie wygldają
adelajda 19.06.2016 09:11
Wyglądają smakowicie :)
ben-ka 16.06.2016 18:54
Chętnie bym spróbowała.
Ola1984 16.06.2016 08:20
Fajne danie, lubię wszelkie roladki mięsne, te z pewnością by mi posmakowały :)
MAR3STA 15.06.2016 21:45
pyszne mięsko
Urszula Świeca 15.06.2016 20:00
Świetne.))
olkaaa 15.06.2016 19:53
ciekawy przepis
benka 15.06.2016 19:45
Apetycznie wyglądają
norweska20 15.06.2016 17:48
wyglądają bardzo kusząco

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat