Roladki z łososia norweskiego nadziewane serem risotta z kurkami i ziołami podane z sosem jogurtowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser risotta

    100 g
  • cebula

    1 sztuka
  • parmezan

    1 łyżka
  • sól czosnkowa

    1 szczypta
  • koniak

    50 ml
  • jogurt naturalny

    150 ml
  • sok z 1/2 cytryny

    - -
  • sól

    - -
  • koper Prymat

    1 szczypta
  • cukier

    1 szczypta
  • wędzony łosoś

    300 (norweski)
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • bazylia otarta Prymat

    1 szczypta
  • przyprawa do ryb

    1/2 łyżeczki
  • tymianek

    1 szczypta
  • kawior czerwony

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurki oczyścić, umyć i podsmażyć na oliwie z oliwek. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulę i koniak, całość doprawić do smaku bazylią, tymiankiem, solą czosnkową i pieprzem, a następnie całość odstawić do wystudzenia.

Przygotować sos: połączyć jogurt z kawiorem, dodać sok z cytryny i odrobinę kopru. Całość doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru.

Ser przełożyć do miski, dodać podsmażone kurki i parmezan, a następnie dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.

Plastry wędzonego łososia norweskiego oprószyć przyprawą do ryb Prymat, na każdym z nich ułożyć łyżkę masy z sera ricotta i kurek, a następnie zawijać formując roladki.

Roladki podawać ze schłodzonym sosem jogurtowym udekorowane świeżym koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta Ryżek-Kalkowska 09.08.2016 12:57
Prezentują sie rewelacyjnie :)
Kolorowa 10.11.2013 21:31
ładnie wygląda
Jaheira11 10.05.2011 23:41
pychota
Bart 24.03.2011 23:47
wygląda reprezentacyjnie
Mariolka1 19.02.2011 20:41
bardzo dobre:)
berys18 29.01.2011 17:39
fajny przepis
Barbara55 11.11.2010 17:13
niezbyt ciekawe
rakow2 03.11.2010 15:58
smaczne roladki
marta639 17.09.2010 15:27
Polecam ten przepis.
mela251 05.09.2010 09:23
super pomysł na imprezke

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat