Roladki z kiszoną kapustą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • natka pietruszki

    2-3 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • kucharek lub inna przyprawa do

  • schab

    6 (plastry)
  • kapusta kiszona

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki z kiszoną kapustą foto
Kapustę obgotować, wystudzić, odcisnąć i pokroić. Do kapusty dodać posiekaną natkę oraz do smaku sól i pieprz. Wymieszać.
Krok 2 - Roladki z kiszoną kapustą foto
Schabowe cienko rozbić oprószyć przyprawą do mięsa lub kucharkiem. Na schabowe rozkładać farsz z kapustą.
Krok 3 - Roladki z kiszoną kapustą foto
Rolować schabowe i obwiązywać dratwą aby nie rozpadły się podczas smażenia.
Krok 4 - Roladki z kiszoną kapustą foto
Smażyć na lekko brązowy kolor z każdej strony.
Krok 5 - Roladki z kiszoną kapustą foto
Przed podaniem zdjąć sznurek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
joanna30 28.09.2013 17:42
Jeszcze takich nie jadłam ale myślę że bardzo by mi smakowały :)
Magda24 27.09.2013 23:02
dobre muszą być
halina17 27.09.2013 22:21
Dobre roladki.
Krzysztof15 27.09.2013 21:57
bardzo smaczne
Kuchenka 27.09.2013 21:17
muszą być pyszne
Pietruszka 27.09.2013 21:16
wyglądają bardzo fajnie
sylwia_mc 27.09.2013 21:08
pycha .
6zer 27.09.2013 20:41
apetyczne, aż kusi by zjęść
AZgotuj 27.09.2013 20:14
pyszne i apetycznie wyglądają:)
2milutka 27.09.2013 20:07
takich jeszcze nie robiłam smaczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat