Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kiszoną kapustą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

natka pietruszki 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek lub inna przyprawa do
schab 6 (plastry)
kapusta kiszona 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kiszoną kapustą

Kroki postępowania

1
Kapustę obgotować, wystudzić, odcisnąć i pokroić. Do kapusty dodać posiekaną natkę oraz do smaku sól i pieprz. Wymieszać.
Krok 1 - Roladki z kiszoną kapustą foto
2
Schabowe cienko rozbić oprószyć przyprawą do mięsa lub kucharkiem. Na schabowe rozkładać farsz z kapustą.
Krok 2 - Roladki z kiszoną kapustą foto
3
Rolować schabowe i obwiązywać dratwą aby nie rozpadły się podczas smażenia.
Krok 3 - Roladki z kiszoną kapustą foto
4
Smażyć na lekko brązowy kolor z każdej strony.
Krok 4 - Roladki z kiszoną kapustą foto
5
Przed podaniem zdjąć sznurek.
Krok 5 - Roladki z kiszoną kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna30 28.09.2013 17:42
Jeszcze takich nie jadłam ale myślę że bardzo by mi smakowały :)
Magda24 27.09.2013 23:02
dobre muszą być
halina17 27.09.2013 22:21
Dobre roladki.
Krzysztof15 27.09.2013 21:57
bardzo smaczne
Kuchenka 27.09.2013 21:17
muszą być pyszne
Pietruszka 27.09.2013 21:16
wyglądają bardzo fajnie
sylwia_mc 27.09.2013 21:08
pycha .
6zer
6zer 27.09.2013 20:41
apetyczne, aż kusi by zjęść
AZgotuj 27.09.2013 20:14
pyszne i apetycznie wyglądają:)
2milutka 27.09.2013 20:07
takich jeszcze nie robiłam smaczne!
Janina 27.09.2013 19:54
Ciekawy pomysł;)
Jadwiga/Jaga85 27.09.2013 19:53
Dokładnie tak-zrobiło się smacznie:)
Konczi 27.09.2013 19:51
smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak