Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z karkówki nadziewane śliwką

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 60 dkg
ogórek kiszony 3 sztuki
cebula 1 sztuka
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
śliwki suszone 12 sztuk
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku 3 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
olej do smażenia 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
kostka mięsna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z karkówki nadziewane śliwką

Mięso umyć osuszyć na ręczniku kuchennym, pokroić w plastry.
Delikatnie rozbić tłuczkiem, posmarować musztardą, oprószyć majerankiem, solą, pieprzem.
Odstawić na 15 minut w chłodne miejsce.
Cebulę obrać pokroić drobno.
Ogórki pokroić na cztery części.
Na każdy plaster ułożyć kawałek ogórka, dwie - trzy śliwki i łyżeczkę pokrojonej cebuli.
Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami albo obwiązać nitką bawełnianą.
Roladki obtoczyć w mące.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć roladki z każdej strony.
Roladki zalać 1/2 litra wody, dodać koncentrat pomidorowy, doprowadzić do wrzenia.
Dodać kostkę pieczeniową, zmniejszyć płomień pod garnkiem, dusić aż mięso będzie miękkie.
Podawać na gorąco z ziemniakami lub ryżem.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 26.04.2014 11:33
jakie pyszne roladki
Kejti 25.04.2014 18:57
Chętnie spróbuję choć wolę ostre mięsko :-)
Grazyna0211 25.04.2014 09:46
smaczne danie
w mojej kuchni 25.04.2014 01:24
moje smaki na tym talerzu..
Mniam 24.04.2014 20:25
Pyszne mięso na obiad.
Alex_M 24.04.2014 19:30
apetyczne ! :)
Pyszota 24.04.2014 17:48
bardzo lubię
Bernadeta1 24.04.2014 17:47
bardzo smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak