Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z karkówki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 500 gram
ser żółty 150 gram
cebula 1
pieczarki 300 gram
sól i pieprz
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
gruszka 1

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z karkówki

Karkówkę pokrój w plastry. Natrzyj solą i pieprzem.
Pieczarki pokrój w plasterki , cebulę w piórka, gruszkę w kostkę a ser w plasterki.
Cebulę podsmaż na odrobinie oliwy, dodaj pieczarki i smaż razem przez ok. 10 minut, dopraw solą i pieprzem. Odstaw na bok aby przestygło. Na koniec dodaj gruszkę i wymieszaj.
Na każdy kawałek mięsa kładź farsz i po kawałku sera. Zwiń roladki i zepnij wykałaczkami.
Naczynie do zapiekania posmaruj tłuszczem i wyłóż roladki. Wstaw do piekarnika nastawionego do 180 C. Piecz przez ok. 10 minut.
Następnie do roladek dodaj wino i piecz przez następne 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 05.08.2016 09:32
Smaczne mięsko na obiadek.
Iwusia 03.08.2016 23:41
smaczne mięsko
Motorek 03.08.2016 15:41
wyglądają pysznie
Habibi 03.08.2016 13:19
Dawno nie robiłam roladek, czas najwyższy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak