Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z jajkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 3 plastry
jajko 2 szt
pieczarki 2 szt
ser żółty 50 g
jajko 1 do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z jajkiem

Jajka ugotować na twardo i przekroić każde na 6 części. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i udusić. Kotlety dobrze rozklepać. Na każdy kotlet nałożyć 4 cząstki jajka, odrobinę pieczarek i trochę startego sera. Dokładnie zawinąć, żeby zawartość nie uciekła. Panierować w rozkłóconym jajku z solą, pieprzem i majerankiem oraz w bułce. Smażyć na rumiano. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2015 19:01
Ale bym zjadła.
Lucan 20.01.2015 19:35
Oj, coś czuję, że zrobię takie :)
agnieszka214 20.01.2015 18:23
jeszcze takich nie próbowałam
cukiereczek 20.01.2015 17:39
na obiad idealne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak