Roladki z jajkiem

Roladki z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    3 plastry
  • jajka

    2 szt
  • pieczarki

    2 szt
  • ser żółty

    50 g
  • jajko

    1 do panierki
  • bułka tarta

    do panierki
  • sól i pieprz

  • majeranek Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo i przekroić każde na 6 części. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i udusić. Kotlety dobrze rozklepać. Na każdy kotlet nałożyć 4 cząstki jajka, odrobinę pieczarek i trochę startego sera. Dokładnie zawinąć, żeby zawartość nie uciekła. Panierować w rozkłóconym jajku z solą, pieprzem i majerankiem oraz w bułce. Smażyć na rumiano. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

10.11.2015 19:01
Ale bym zjadła.

Lucan

20.01.2015 19:35
Oj, coś czuję, że zrobię takie :)

agnieszka214

20.01.2015 18:23
jeszcze takich nie próbowałam

cukiereczek

20.01.2015 17:39
na obiad idealne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat