Roladki z jabłkiem i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    6
  • jabłka

    2
  • masło

    3 łyżi
  • boczek wędzony

    60 dag
  • cebula

    1
  • sól

  • pieprz kolorowy ziarnisty

  • majeranek

  • żółtego sera

    30 dag
  • lub pleśniowego

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety schabowe lekko rozbijamy tłuczkiem przez folię ,solimy .Jabłka obieramy i kroimy w kostkę .Doprawiamy je solą ,pieprzem i majerankiem.Ser kroimy w podłużne paski o grubości do 1 cm..Na kotletach układamy porcje jabłek i po jednej części sera.Zwijamy w rulon i spinamy wykałaczkami .Roladki obsmażamy na rumiano ,dodajemy pokrojony boczek i cebulę ,podlewamy rozpuszczoną kostką rosołową lub mięsna i dusimy do miękkości przez 30 -40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 28.01.2014 21:04
świetny pomysł z tym jabłkiem, pewnie dobrze smakuje, bo schab nadziewany owocami taki pieczony jest super
caralajna 26.03.2013 07:43
mogą być smaczne
zuzanna_z 28.04.2012 12:48
fajne
olkaaa 15.03.2012 07:45
zapowiada się smakowicie
ben-ka 22.07.2011 07:17
Mnie też podoba się ten przepis.
barbara11561 01.07.2011 10:55
Ale pysznosci
edyta44 05.11.2010 13:17
pewnie smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat