Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z gruszką i serem pleśniowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt
gruszka 1 szt (duża)
ser pleśniowy niebieski 50 g
mąka
bulion warzywny 100 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z gruszką i serem pleśniowym

Mięso cienko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Gruszkę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki (najlepiej w kostkę). Ser kroimy na plasterki. Na mięsie (blisko krawędzi) układamy ser, a na nim gruszkę, zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące i zrumieniamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do rondelka z pokrywką, dodajemy bulion i dusimy na wolnym ogniu 30-35 min. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U nas risotto śmietanowe z natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 22.09.2015 15:42
Świetna propozycja;)
Kuchenka 21.09.2015 09:47
u la la, pięknie !!! :)
ben-ka 21.09.2015 09:00
A to ciekawe...z gruszką jeszcze nie robiłam.
Aleksandra/Olcia 20.09.2015 17:20
pomysłowo :o)
2milutka 20.09.2015 17:05
pyszne i pomysłowe ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak