Roladki z filetów z mintaja z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z mintaja

    1 kg
  • śmietana

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • szczypiorek

    2 łyżki
  • koperek posiekany

    1 łyżka
  • otarta skórka z cytryny

    1/4 łyżeczki
  • masło

    3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • twaróg

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser utrzeć ze śmietaną, dodać szczypiorek, koperek, otartą skórkę z cytryny, sól, pieprz i szczyptę cukru, wymieszać. Filety rybne umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odłożyć na 1/2 godziny w chłodne miejsce. Następnie każdy filet posmarować serem, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką. Każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej, ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem, skropić roztopionym masłem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 25-30 minut. Podawać z frytkami i surówką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 02.11.2012 09:39
bardzo fajne
IZABELA29 02.02.2012 08:38
fajny przepis
[email protected] 06.01.2012 17:07
lubie ryby

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat