ROLADKI Z FARSZEM CHRZANOWO-JAJECZNYM

ROLADKI Z FARSZEM CHRZANOWO-JAJECZNYM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka konserwowa

    8-10 plastórw
  • jajka ugotowane na twardo

    3 szt
  • serek kanapkowy biały

    3 łyżki
  • Chrzan śmietankowy Smak

    3 łyżeczki
  • szczypiorek

    0,5 pęczka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/Jajka obrać i posiekać (ja przeciskałam je przez praskę do ziemniaków), dodać serek, majonez, chrzan, szczypiorek i przyprawy. Dobrze wymieszać, by składniki się dobrze połączyły. Na każdy plaster szynki nakładać trochę farszu i zwijać w rulon. Przed podaniem porządnie schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiktoria29 26.03.2015 20:31
bardzo fajna i prosta przekąska
mirosława4 26.03.2015 16:44
smaczna przekąska na Wielkanoc
jasiek 26.03.2015 16:10
idealna na Wielkanoc
Monika-twin 26.03.2015 15:15
fajne,tez takie robie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat