Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z farszem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab ok 70 dag
łopatka wieprzowa ok 30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
rosół ok 3 łyżki
jajko 1 szt
natka pietruszki 2-3 łyżki siekanej
majeranek 1 łyżeczka
cebula 1 szt mała
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z farszem

Schab pokroić na plastry, rozbić i oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
Do mięsa mielonego dodać drobno pokrojoną 1/4 cebuli, pietruszkę, majeranek, tarta bułkę i rosół.
Wbić jajko i zarobić farsz. Gdyby był zbyt suchy dodać trochę rosołu.
Na przygotowane plastry schabu nakładać mięsny farsz.
Zwijać dość ciasno roladki, zasmażyć na rozgrzanym tłuszczu z drobno pokrojoną cebulą.
Zalać wodą albo bulionem, dodać liść laurowy i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 27.06.2017 10:03
super roladki
katarzynka455 26.06.2017 21:07
dzięki:)))
anka1988 26.06.2017 12:27
cudowne roladki, fajne na niedzielny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak