Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
schab
ok 70 dag -
łopatka wieprzowa
ok 30 dag -
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki -
rosół
ok 3 łyżki -
jajko
1 szt -
natka pietruszki
2-3 łyżki siekanej -
majeranek
1 łyżeczka -
cebula
1 szt mała -
sól
-
pieprz
-
olej
Przepis i sposób przygotowania Roladki z farszem
Do mięsa mielonego dodać drobno pokrojoną 1/4 cebuli, pietruszkę, majeranek, tarta bułkę i rosół.
Wbić jajko i zarobić farsz. Gdyby był zbyt suchy dodać trochę rosołu.
Na przygotowane plastry schabu nakładać mięsny farsz.
Zwijać dość ciasno roladki, zasmażyć na rozgrzanym tłuszczu z drobno pokrojoną cebulą.
Zalać wodą albo bulionem, dodać liść laurowy i dusić do miękkości.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się