Roladki z farszem

Roladki z farszem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    ok 70 dag
  • łopatka wieprzowa

    ok 30 dag
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • rosół

    ok 3 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • natka pietruszki

    2-3 łyżki siekanej
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • cebula

    1 szt mała
  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab pokroić na plastry, rozbić i oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
Do mięsa mielonego dodać drobno pokrojoną 1/4 cebuli, pietruszkę, majeranek, tarta bułkę i rosół.
Wbić jajko i zarobić farsz. Gdyby był zbyt suchy dodać trochę rosołu.
Na przygotowane plastry schabu nakładać mięsny farsz.
Zwijać dość ciasno roladki, zasmażyć na rozgrzanym tłuszczu z drobno pokrojoną cebulą.
Zalać wodą albo bulionem, dodać liść laurowy i dusić do miękkości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pani Domu

27.06.2017 10:03
super roladki

katarzynka455

26.06.2017 21:07
dzięki:)))

anka1988

26.06.2017 12:27
cudowne roladki, fajne na niedzielny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat