Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Z kodem DS10 rabat na zakupy na sklep.prymat.pl SPRAWDŹ

Roladki z farszem

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab
ok 70 dag
łopatka wieprzowa
ok 30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
rosół
ok 3 łyżki
jajko
1 szt
natka pietruszki
2-3 łyżki siekanej
majeranek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cebula
1 szt mała
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z farszem

Schab pokroić na plastry, rozbić i oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
Do mięsa mielonego dodać drobno pokrojoną 1/4 cebuli, pietruszkę, majeranek, tarta bułkę i rosół.
Wbić jajko i zarobić farsz. Gdyby był zbyt suchy dodać trochę rosołu.
Na przygotowane plastry schabu nakładać mięsny farsz.
Zwijać dość ciasno roladki, zasmażyć na rozgrzanym tłuszczu z drobno pokrojoną cebulą.
Zalać wodą albo bulionem, dodać liść laurowy i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 27.06.2017 10:03
super roladki
katarzynka455 26.06.2017 21:07
dzięki:)))
anka1988 26.06.2017 12:27
cudowne roladki, fajne na niedzielny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak