Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z dorszem i risotto z pęczaku z grzybami.
Kasze gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy i lekko studzimy.
Opieńki myjemy ,odkrawamy kapelusze, a następnie gotujemy je w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy i drobno siekamy.
Cebulę drobno kroimy w kosteczkę. Przesmażamy na łyżce oleju.
Dodajemy grzyby, chwilę smażymy. Łączymy z kaszą, ugotowaną wcześniej marchewką i pomidorami.
Pomidory i marchewkę lekko rozgniatamy widelcem. Doprawiamy pieprzem i odrobiną Kucharka.
Cukinie myjemy kroimy od środka w cienkie długie paski. Solimy.
Skrapiamy olejem i pieczemy 15 minut na kratce 15 minut w temp.200 stopni C.
Wyjmujemy studzimy.
Na każdy pasek cukinii nakładamy cienki kawałek dorsza,a nastepnie 2 łyżeczki farszu - risotto. Zwijamy delikatnie w rulonik i spinamy wykałaczkami.
Jabłko myjemy, kroimy w ćwiartki, a następnie w plastry.
Na patelni rozgrzewamy masło,wrzucamy plastry jabłka opuszone oregano.
Smażymy chwilę do momentu aż zrobią się miękkie.