Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z bakłażanem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
ser żółty 5 dag
Koperek suszony Prymat
piperz
pieczarki 8 sztuk
cebula 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z bakłażanem

Kroki postępowania

1
Pieczarki i cebule obieramy pieczarki kroimy w plastry cebule w kostkę.
Na łyżeczce masła usmażyć cebule wraz z pieczarkami dodać szczyptę pieprzu.
Ser żółty zetrzeć na tarce.
Krok 1 - Roladki z bakłażanem foto
2
Bakłażana kroimy po długości na cienkie plastry.
Wkładamy na kilka sekund na rozgrzaną patelnię aby był miękki do rolowania.
Plastry oprószyć pieprzem i koperkiem.
Na każdy plaster bakłażana położyć plaster salami , a na salami farsz z pieczarek starty żółty ser.
Krok 2 - Roladki z bakłażanem foto
3
Rolować bakłażan tak aby powstała roladka i przebić każdą roladkę wykałaczką.
Krok 3 - Roladki z bakłażanem foto
4
Piec aż ser się rozpuści.
Krok 4 - Roladki z bakłażanem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 31.03.2013 18:47
bardzo ciekawe roladki
leonowie 29.03.2013 15:40
uwielbiam bakłażana:)
Botwinka 29.03.2013 13:21
bardzo ciekawe roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak