Roladki z bakłażana z pieczoną papryką i tofu

Roladki z bakłażana z pieczoną papryką i tofu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 szt
  • papryka pomarańczowa

    1 szt
  • tofu

    1/2 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • olej

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Roladki z bakłażana z pieczoną papryką i tofu

Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w długie cienkie plasterki . Solimy i odstawiamy na ok 10 min. Następnie myjemy plastry z soli i osuszamy . Grillujemy na grillu lub patelni grillowej. Paprykę pomarańczowa myjemy usuwamy gniazdo nasienne kroimy na ćwiartki i wstawiamy do piekarnika na ok 30 min najlepiej na funkcję grill. Następnie wkładamy ją do woreczka .Zostawiamy na chwilę wyciągamy i obieramy z skórki. Obraną paprykę kroimy w paski . Każdy pasek kładziemy na pasku bakłażana. Dodajemy kawałek sera feta . Do oliwy dajemy odrobinę soli i wyciśnięty czosnek mieszamy i kropimy środek bakłażana .Zwijamy w roladkę .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Katarzyna49 15.08.2012 17:35
Wygląda i brzmi bardzo smacznie. Na pewno wypróbuje
agaK. 13.08.2012 20:30
świetne.
Aleksandra15 13.08.2012 09:37
Muszę wypróbować ;-)
iwa643 13.08.2012 08:12
zdrowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat