Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z bakłażana z pieczoną papryką i tofu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
papryka pomarańczowa 1 szt
tofu 1/2 szt
czosnek 1 ząbek
olej
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z bakłażana z pieczoną papryką i tofu

Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w długie cienkie plasterki . Solimy i odstawiamy na ok 10 min. Następnie myjemy plastry z soli i osuszamy . Grillujemy na grillu lub patelni grillowej. Paprykę pomarańczowa myjemy usuwamy gniazdo nasienne kroimy na ćwiartki i wstawiamy do piekarnika na ok 30 min najlepiej na funkcję grill. Następnie wkładamy ją do woreczka .Zostawiamy na chwilę wyciągamy i obieramy z skórki. Obraną paprykę kroimy w paski . Każdy pasek kładziemy na pasku bakłażana. Dodajemy kawałek sera feta . Do oliwy dajemy odrobinę soli i wyciśnięty czosnek mieszamy i kropimy środek bakłażana .Zwijamy w roladkę .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna49 15.08.2012 17:35
Wygląda i brzmi bardzo smacznie. Na pewno wypróbuje
agaK. 13.08.2012 20:30
świetne.
Aleksandra15 13.08.2012 09:37
Muszę wypróbować ;-)
iwa643 13.08.2012 08:12
zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak