Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowo brokułowe w sosie własnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt
brokuły 100 g
cebula 1 szt
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
mąka tortowa 1 łyżka

Porada

Aby nasze roladki się nie rozleciały zaczynamy smażyć od strony gdzie zachodzi mięso na mięso wtedy nie musimy dodawać wykałaczek.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowo brokułowe w sosie własnym

Kotlety schabowe rozklepujemy dość cienko. Brokuły ugotowane na parze rozgniatamy widelcem. Układamy farsz na kotletach i posypujemy solą i pieprzem. Tworzymy roladki. W garnku posmażamy cebulkę dodajemy roladki i opiekamy z każdej strony aby się zarumieniły. Dodajemy wodę aby przykryły nasze roladki i dodajemy sól i pieprz. Dusimy ok 40min. Dodajemy czosnek granulowany. Sos zagęszczamy mąką na sam koniec i jeszcze chwilke gotujemy aby mąką związała z naszym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 21.01.2016 16:39
ładnie podane i smakowite
misia53 20.01.2016 21:57
bardzo smaczny obiadek
berys18 20.01.2016 20:45
wyglądają bardzo smacznie
Madzik239 20.01.2016 16:22
Fajny obiadek, lubie roladki.
Konczi 20.01.2016 15:06
pyszny obiadek
bertpvd 20.01.2016 13:47
rewelacja ! Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak