Roladki wieprzowe z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1 kg
  • pieczarki

    25-30 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • ser żółty

    15 dag
  • sól

    do smaku
  • jajka

    2 sztuki
  • bułka tarta

    10 dag
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyć, osuszyć i pokroić na porcje( kotlety). Każdą z porcji rozbić tłuczkiem kuchennym, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do mięs. Pieczarki i cebulę posiekać. Cebulą zeszklić na łyżce oleju i poddusić wraz z pieczarkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na porcjach wieprzowiny układać po plasterku żółtego sera, na ser wykładać pieczarki i zawijać roladki. Spiąć je wykałaczkami. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć je na rozgrzanym na patelni oleju z każdej strony na złoto. Usmażone roladki przekładać do naczynia żaroodpornego i zapiec przez około 15 minut w temp. 200 stopni. Tak przygotowane roladki podawać z dowolną surówką i ziemniaczkami( mogą być pieczone lub gotowane na parze).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 24.01.2014 08:53
Lubię takie
RenataZ-et 02.08.2013 21:09
wyglądają super
Wafelek2601 16.06.2013 21:10
Przepyszne roladki
IKrakowianka 09.08.2012 21:39
lubię takie roladki :)
hastalavista 22.06.2012 21:58
super pomysł na obiad
mufinka79 17.06.2012 16:17
też takie robię, pyszne
Barbara33 07.03.2012 09:47
fajny przepis
Agnik 08.02.2012 21:24
super
BozenA 10.10.2011 17:56
super
BozenA 10.10.2011 17:56
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat