Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe faszerowane warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt.
szczypiorek 1 pęczek
papryka czerwona 1 szt
koper świeży 1/2 pęczka
cebula biała 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe faszerowane warzywami

Wykonanie:
Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem i odstawić na godzinę do lodówki, po czym utłuc. Paprykę i cebulę oczyścić, pokroić w kostkę, przysmażyć na tłuszczu posypując mieloną papryką, solą i pieprzem do smaku. Następnie przestudzić, dodać posiekany szczypiorek i koperek. Faszerować kotlety i spinać wykałaczkami, maczać w rozmąconym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron bardzo powoli i pod koniec smażenia zrumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 30.01.2017 10:19
Bardzo smakowite danie
Krystyna32 30.01.2017 07:52
bardzo smaczne
benka 30.01.2017 07:14
Apetyczne roladki.
Wiesława1 29.01.2017 20:19
Pyszne mięsko
Wiktoria29 29.01.2017 20:00
apetyczny pomysł
bertpvd 29.01.2017 18:12
pyszny obiad
Marta1986 29.01.2017 17:44
pysznosci mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak