Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki w galarecie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka konserwowa 10 plastrów
schab 2-3 plastry ugotowanego
jajka ugotowane na twardo 1 szt
ogórek konserwowy 1 szt
kukurydza konserwowa 3 łyżki
por (biała część) 1 łyżka posiekanego
bulion 2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki z czubkiem
sól
pieprz
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki w galarecie

Schab, ogórka i jajko pokroić w małą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Do przygotowanych składników dodać kukurydzę i por. Składniki wymieszać, połączyć majonezem i doprawić do smaku.
Nakładać farsz na plastry szynki i zwijać roladki.
Ułożyć na półmisku zawinięciem do dołu.
Żelatynę rozprowadzić w gorącym bulionie albo wodzie doprawionej przyprawą. Gdy zacznie tężeć zalać galaretki.
Odstawić do całkowitego zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna Kryla 08.02.2017 10:23
Pięknie podana, smaczna przystawka:)
anka1988 08.02.2017 08:15
super przepis, robię bardzo podobne
jagoda5913 08.02.2017 00:55
fajnie podane
Lis 07.02.2017 20:43
Wyglądają obłędnie:)
wwwiolka 07.02.2017 20:31
Bardzo fajny przepis.
Bożena Matuszczyk 07.02.2017 20:25
Pysznie przyrządzona galareta .super wykonanie .;)
molanka 07.02.2017 20:10
wyglądają apetycznie
IZABELA29 07.02.2017 19:38
Świetna przekąska
Stenka 07.02.2017 19:19
ładne i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak