Przepis i sposób przygotowania na: Roladki szpinakowe z sosem serowym
Roladki: Nasze kotlety rozbijamy bardzo cienko - musi się je łatwo zawijać. Solimy i pieprzymy. Kładziemy na środek ser żółty (może to też być plasterek mozzarelli) i nasz farsz. Zawijamy roladki i spinamy wykałaczkami bądź nitką.
Do głębokiego garnka wrzucamy wcześniej pokrojoną cebulkę z masłem klarowanym. Podsmażamy aż będzie się szkliła. Dodajemy nasze roladki. Obsmażamy je z każdej strony aż będą rumiane. Zalewamy bulionem tak aby były one przykryte w 80%. przykrywamy i dusimy pzez ok 40-50min. Po tym czasie wyciągamy roladki i blendujemy nasz sos. Dodajemy serek topiony i czekamy aż się rozpuści - jeżeli zostaną wam kawałki serka można go zblendować. Doprawiamy samym pieprzem gdyż zarówno bulion jak i serek jest już słony. Sos powinien się zagęścić na tyle, że już nie potrzebujemy zagęszczać już mąką. Dodajemy roladki do sosu.