Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki sycylijskie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 25 dag
jajko 1 szt.
bułka 1 szt
boczek wędzony 25 dag
ser żółty 10 dag
sól do smaku
pieprz dag
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki sycylijskie

Wykonanie:
Z mięsa, jajka z bułki namoczonej i odciśniętej, z pokrojonego w kostkę boczku przygotować masę. Doprawić solą, pieprzem, papryką, dokładnie wyrobić masę i uformować roladki. Obtaczać w bułce tartej zmieszanej z startym serem. Smażyć z obu stron na oleju. Podawać z ostrymi sosami np. pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 10.06.2015 09:29
aż się głodny zrobiłem :) smacznie wygląda
Anna169Hosz 10.06.2015 07:24
Wyglądają apetycznie!
Krzysztof15 10.06.2015 06:43
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak